31. mar. 2012

Risotto med parmaskine, svampe og valnødder


Hvis man skal have noget ekstra lækkert, så går man jo aldrig fejl af en risotto. Hvis man ikke har prøvet at lave det før - så PRØV det! Det er slet ikke så svært, og man kan lave den lige med det kød eller de grøntsager som man elsker, eller som man har i køleskabet.

Ingredienser: (til 4 personer)
300 gr. risottoris
1,5 l bouillon (grøntsags eller kyllingebouillon)
1 finthakket løg
3 fed hakket  hvidløg
8 store champignonger 
50 gr valnødder
3 skiver parmaskinke
2,5 dl hvidvin
En stor håndfuld revet parmesan
1 spsk. smør
Olie
Salt og peber

Steg parmaskinken et par min på hver side, til skiverne begynder at blive sprøde. Lad dem køle af og skær dem i tern, så de er klar til at blive blandet i risottoen.

Gør bouillon klar i en gryde. Opløs bouillon i 1,5 l vand, og lad det simre ved lav varme.

Steg hvidløg og løg i olie ved middelhøj varme. Når løgene er blanke, tilsæt da risottorisene og rør til de er blanke og klare.
Tilsæt champignonger og valnødder til de får farve og hæld derefter hvidvinen i gryden og lad alkoholen fordampe et par min.
Tilsæt bouillon og lad risottoen simre et par min, før du tilsætter mere. Når risottoen er ved at blive "tør", tilsætter du altså mere bouillon. Tilsæt bouillon til risottorisene næsten er nok.
(Jeg kan godt lide hvis risottoen er lidt cremet og risene kun har lidt bid inden i.)
Tilsæt da parmaskinken, og tilføj mere bouillon til risottoen har den ønskede konsistens.Du behøver ikke bruge alt bouillon, så længe risottoen har en konsistens som smager dig.
Smag til med salt og peber. (Husk at parmasanen også er saltet, så smag evt. til igen efter du har tilsat parmasanen)
Tag gryden af blusset og tilføj en spsk. smør, og rør godt.
Tilføj revet parmasan og server straks!

Jeg serverede mine hvidløgsstænger til. Men en dejlig frisk salat eller kylling mv. passer også til denne ret.


Parmaskinken er nu dejlig sprød efter en tur på panden.


Risottorisene simrer med champignoner og valnødder


Risottoen er næsten færdig.


Klar til servering!

Happy eating! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar