31. mar. 2012

Nemme hvidløgsbrød - hvidløgsstænger


Lækre hvidløgsstænger, der kan spises til det meste! :-)

Ingredienser:
1 dl mælk
12 gr. gær
0,5 tsk natron
0,5 tsk salt
1 spsk. olivenolie
ca. 250 gr hvedemel
ca. 50 gr. hvid hvedemel (alm. hvedemel eller grovere mel kan også bruges)

2-3 fed hvidløg
2 spsk. olie
En knivspids fint salt
(Dejen kan laves i god tid. Den kan hæve i flere timer, min. 1. time)

Lun mælken og hæld det i en stor skål. Rør gæren ud i det lune mælk.
Tilsæt vand, salt, natron og olie.
Rør godt, og tilsæt lidt efter lidt melet. Ælt godt igennem, gerne 8-10 minutter i hånden, eller 5 minutter på røremaskine. Dejen skal være klistret, så tilsæt ikke mere mel, selvom den klistrer lidt til hænderne.
Dæk en skål med lidt mel, og læg dejen ned i, og dæk skålen til med et viskestykke.
Lad dejen hæve et lunt sted i min. 1 time eller gerne længere. 

30 min. inden brødene skal spises, tages dejen op af skålen, og skæres i 12 stykker. Hvert stykke formes til en lang stang, som du så kan dreje rundt, således hvidløgsstængerne bliver snoet.
Bland knust hvidløg med en anelse salt og olie, og fordel på stængerne.
Tænd ovnen på 200 gr. Bagepladen du skal bruge til at bage stængerne på, skal varmes op i ovnen.

Når ovnen er varm, lægges hvidløgsstængerne over på bagepladen, som du strør lidt mel på (ikke med bagepapir!), i ca. 8-10 min. til de er blevet gyldne.


Dejen har hævet 2,5 time, men så fin ud allerede efter en time.


Lækre lune hvidløgsbrød, nemme at spise og smager skønt!

Happy eating! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar