24. jan. 2012

Nemme koldhævede klidboller



Lækre koldhævede klidboller, der er super nemme!

Ingredienser:
15 gram gær
650 gram mel
2 dl hvedeklid
6 dl vand
2 tsk. salt

Fremgangsmåde:
Aftenen inden bollerne skal spises, røres alle ingredienser sammen i en stor skål. Dæk skålen til med folie eller lign. og lad dejen hæve i køleskab til morgenen efter. Vær opmærksom på at dejen hæver til ca. dobbelt størrelse.

Om morgenen når bollerne skal bages, tag da en stor ske/grydeske og tag 12-14 klatter dej ud på bageplader med bagepapir. (Kan evt. pensles med en smule mælk, men det er ikke nødvendigt.)
Bages i 200 graders (175 grader varmluft) forvarmet ovn i 25-30 min.



Den sammenrørte dej... nemt og hurtigt - lige til at stille i køleskabet.


Morgenen efter, dejen er hævet til dobbelt størrelse.


Bollerne på vej i ovnen...


En færdig klidbolle! Smager kanon - og holder sig frisk længe.

Velbekomme!

1 kommentar:

  1. Hvordan blev banan/karamel kagen..? Er spændt på billeder ;-)

    SvarSlet