31. mar. 2012

Panang Karry med kylling og grøntsager



Fik denne ret for lang tid siden hjemme ved et vennepar, og har siden da lavet den alt for mange gange - det er bare en super lækker ret! 

Ingredienser:
2 dåser kokosmælk
1,5 dl vand
400 gr. kyllingebryst i skiver/tern
1 løg i skiver
2 fed hvidløg
Grøntsager (jeg brugte 1 peberfrugt, 1 gulerød og 1 porre)
2 spsk karrypasta
3 spsk fishsauce
2 spsk. brun farin
1,25 dl peanutbutter
5 limeblade
Peanuts
Salt og peber
Evt. lidt limesaft

Kog 1 dåse kokosmælk op. Når det koger, tilsæt da kødet og lad det koge med 5 min. Tag det op med en hulske og lad det hvile i en skål.
Tilsæt nu den anden dåse kokosmælk og vand, og når det koger, tilsæt da rød karrypasta. Når karrypastaen har kogt med 2 min, tilsæt da grøntsagerne.
Når det har simret et par min. tilføj da limeblade, brun farin, peanutbutter og fishsauce og til sidst kødet.
Lad det simre i 5-8 minutter, og smag til med salt, peber og evt. lidt limesaft.
Inden du serverer tages limebladene op.

Serveres med nudler eller jasminris og toppes med peanuts.


Grøntsagerne er klar til gryden


Panangkarryen simrer!



Og så er der ellers serveret!

Happy eating!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar