17. feb. 2012

Æble-cheesecake



Denne æble-cheesecake er tripple-baked - dvs. den har været i ovnen af tre omgange. Selvom den skal bages af tre omgange, er den nem at lave og den kan imponere de fleste!
Jeg har ikke prøvet så mange cheesecakes, for jeg synes nogle gange de kan blive lidt for meget. Men denne her er perfekt og selvom den er lidt tung er den stadig frisk pga. æblerne.
Jeg har opskriften fra Amo, hvis opskrifter jeg faktisk bruger meget, da de altid bliver gode.

Dej:
250 gr. hvedemel
125 gr. brun farin
100 gr. finthakkede mandler (jeg plejer at bruge en smule mere)
200 gr. koldt smør eller magarine

Fyld:
500 gr. natural flødeost (jeg bruger 400 gr.)
125 gr. sukker
2 æg

Topping:
3 dl. æblemos (jeg bruger en købe-pakke med 500 gr. i. da jeg ikke selv har kastet mig ud i at lave æblemos endnu)
10-15 finthakkede mandler

Hak mel, sukker, mandler og smør til en smuldret dej. Ælt e.v.t. efter med hænderne for at mixe ingredienserne ordentligt.
Tag 2,5 dl. fra smuldredejen og gem til toppingen.

Fordel smuldredejen i en rund form, og mas den let ned, så dejen er jævn.
Bages i 12-15 minutter ved 175 grader, midt i ovnen.

Imens piskes flødeost, sukker og æg til en cremet masse.
Når bunden er færdig, tag den da ud af ovnen og fordel flødeostmassen på kagen. Og bag videre i 15 min.

Når kagen har bagt anden gang fordeles æblemosen forsigtigt ud over osten.
Bland smuldredejen med de resterende 10-15 mandler. Drys ud over æblemosen.
Bag igen i 15 min.

Lad kagen køle af og afkøl den derefter i køleskab i minimum 3 timer eller til dagen efter.
Kan serveres med is, for at gøre den ekstra lækker.

Æblemosen kan også erstattes af andre slags mos, eks. pære, sveske eller andet.


Bunden har nu bagt og er blevet let gylden


Kagen har nu bagt anden gang med ostemassen


Æblemos tilsættes og den resterende smuldredej tilsættes og bages nu tredje og sidste gang


Æble cheesecake serveret med is!



Rigtig god fornøjelse og happy eating!


1 kommentar:

  1. Jeg lavede æblemos for nogle uger siden, brugte opskriften fra God mad let at lave.. Det var mega nemt, og mums.. Det skal du prøve næste gang;-)
    Så vil jeg også prøve det med den her opskrift.
    De ser virkelig gode ud, den stak du lige har lagt op :-)

    SvarSlet