24. jun. 2012

Laks med pasta, frisk spinat og asparges






Så er det vist lidt tid siden der er kommet opskrifter på bloggen... men nu hvor sommeren nærmer sig, og der er lækre råvarer i supermarkederne, skal der igen gang i madlavningen...

Denne opskrift består af laks, pasta med frisk spinat, asparges og en let hvidvin og citronsauce.

Ingredienser til 2 personer:

2 stykker fersk laks
250 gram pasta
2,5 dl hvidvin
2,5 dl madlavningsfløde
2 fed hvidløg, knust
1 lille fintrevet løg
1 Knorr fond du chef grøntsagsbuillon
Saften af en halv citron
Laurbærblade
To håndfuldeskyllet  frisk spinat
Et halvt bundt friske asparges, skåret i 1,5 cm stave
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Kog vand til pasta
Steg hvidløg og løg et par minutter på panden, til løgene er klare. Tilsæt hvidvinen og lad alkoholen fordampe et par minutter. Tilsæt laurbærblade,  fløde, citronsaft og buillon. Rør til buillonen er opløst. Lad saucen simre videre ved svag varme mens du koger pastaen og steger laksen (3 - 4 min. på hver side). Smag saucen til med salt og peber, og evt. mere citronsaft.
Tre minutter inden pastaen er færdig, tilsæt da asparges i saucen og lad det simre videre i to min. Tilsæt da spinatbladene. Når spinaten er faldet sammen, hæld da vandet fra pastaen og vend det i saucen.
Server med laksen og groft brød.




Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar