25. jun. 2012

Jordbærtærte med karamelcreme



Lige til sommeraftenerne!

Tærtedej:

3,5 dl. hvedemel
1 spsk. sukker
120 gram koldt smør
1 æg
1 spsk. koldt vand

Creme:
3 dl. fløde 38%
2-3 spsk. creme fraishe
2 dl. flormelis

Karamel:
2,5 dl. brun farin
120 gr. smør
1/2 dl. fløde
1 tsk. vanillesukker
1 knivspids fint salt

En bakke friske jordbær

Fremgangsmåde:

Lav tærten:
Bland mel, sukker og koldt smør sammen, brug gerne hænderne til at massere smøret ind i melblandingen.
Bland æg og vand i en lille skål og arbejd det ind i melblandningen. Dette skal gøres forholdsvis hurtigt, du skal ikke ælte dejen. Tærtedejen skal blot samles.
Pak dejen ind i film og lad den hvile 1 time i køleskabet.

Varm ovnen op til 175 grader.

Tag tærtedejen ud af køleskabet og fordel dejen i en smurt tærteform. Prik bunden med en gaffel.
Bag i ovnen i ca. 10-12 minutter, til tærten er gylden. Lad den køle af.

Dette kan med fordel gøres nogle timer inden tærten skal serveres.

Inden tærten skal spises, pisk da fløden til flødeskum og bland efterfølgende cremefraishe og flormelis i. Smag til med ekstra flormelis, hvis du ønsker en sødere creme.

Tag alle ingredienser til karamellen og varm i en gryde ved svag varme. Rør til karamellen har en tynd og cremet konsistens. (Jeg havde lidt travlt, så jeg tog karamellen af blusset da den stadig var tyk, hvilket man kan se på billedet.)

Fordel creme over tærtebunden. Skær jordbærrene i halve og placer dem som du vil, på tærten.
Hæld afslutningsvis den lækre karamel ud over tærten og server!

Det er lang tid siden jeg har fået en så lækker og sommerlig jordbærtærte. Og til de der har en sød tand, så gør karamellen hele forskellen!

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar