17. maj 2012

Hindbærcrumb


En crumble er jo aldrig til at gå fejl af, og så er det jo dejlig nemt at lave.
Dette er opskriften på min hindbær-crumble, som jeg bestemt skal lave flere gange, for den var et stort hit!

Ingredienser:
300 gr. friske eller frosne hindbær
1 dl mel
1 dl havregryn
1 dl sukker
50 gr. hakkede mandler eller hasselnødder
1 tsk. vanillesukker
En knivspids salt
75 gr. smør

Bland mel, havregryn, sukker, mandler, vanilliesukker, salt og smør, og brug hænderne til at samle og smuldre dejen. Bliv ved til der ikke længere ligger mandler, sukker eller andet i bunden af skålen.
Hæld hindbærrene over i et ildfast fad. Ikke alt for stort.
Smuldre crumblen over hindbærrene. Der må hellere end gerne være små og store klumper af dejen, da det er det der smager godt når det skal spises. Det må jo gerne knase en smule når man spiser den lune crumble.

Bag i ovn ved 175 grader i ca. 25 min, til crumblen er fin og lysebrun.
Køl lidt af før du serverer.
Kan serveres med flødeskum, cremefraishe (evt. med vanilliesukker eller flormelis vendt i), eller is.

Du kan også variere denne opskrift med andre bær eller æble, rabarbar eller hvad du lige kunne tænke dig!

Jeg serverede den med en færdig købt oreo is (man går jo heller aldrig fejl af oreo!)


Happy eating!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar