16. aug. 2012

Amerikanske pandekager - pancakes


Lækre smækre amerikanske pandekager - nemme og ja, væk på meget kort tid...

Ingredienser: (ca. 24 stk.)

5 dl hvedemel (300 gr.)
2 spsk sukker
2 knivspids salt
2 æg
4 spsk. smagsneutral olie (fx. vindruekerneolie)
5 dl mælk (eller kernemælk)
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vanillepulver
Smør til stegning
Ahornsirup eller lys sirup til servering

Bland mel, sukker, salt, æg og olie i en skål.
Tilsæt 2 dl mælk og pisk godt til der ikke er flere klumper i dejen.
Pisk de sidste 3 dl mælk i lidt af gangen. Pisk til sidst bagepulver og vanillepulver i dejen.
Varm en pande op (jeg bruger en blinispande, hvor der er plads til 4 mindre amerikanske pandekager) og steg pandekagerne på middel varme. Steg dem på begge sider. Når pandekagen begynder at boble, er den fast nok til at du kan vende den om, uden at have pandekage dej ud over det hele.
Tilsæt evt. lidt mere smør på panden undervejs. 

Server straks, eller lun dem i ovnen til de skal spises. Serveres med lidt frugt og sirup. 
Hvis du lyster kan du også tilsætte lidt hakket chokolade under stegningen. Når du har lagt en klat dej på panden, kan du forsigtigt lægge små stykker chokolade i dejen og trykke dem let ned, så de dækkes af dej. Det er super lækker som dessert, med en klat vanilleis til.



Lige til en hyggelig søndag morgen!

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar