15. jul. 2012

Hjemmelavet hotdogs med hjemmerørt fennikel remoulade


For første gang har jeg begivet mig ud i at lave hjemmelavet pølsebrød og remoulade. Så i skal da lige have opskriften her. Jeg tror aldrig jeg køber færdiglavede pølsebrød igen - det var et stort hit og smagte super!

Pølsebrød
Brødene var lidt på slum ud fra det mel jeg lige havde i skabet, men målet var at de skulle være lette, men samtidig lidt grove.

Ingredienser, 13 brød:

2,5 dl lunt mælk
25 gr. gær
1 tsk. salt
1æg
25 gr smeltet smør
250 gr. hvedemel
100 gr. hvid hvedemel
125 gr. fuldkornsmel

Æg til pensling
Sesam 

Opløs gæren i den lune mælk, og tilsæt salt, æg og smeltet smør.Rør godt rundt.
Sigt melen ned i skålen og ælt godt (5-10 min), til dejen er glat og smidig. Den må godt være lidt klistret, da den samler sig lidt under hævningen.
Lad den hæve et lunt sted i ca. en time.
Efter den har hævet, slå da dejen ned og form den til en 12-13 aflange pølsebrød og lad dem hæve på to bageplader med bagepapir. Skal efterhæve ca. 30. min.
Efter en halv time, pensl da brødene med æg og drys sesam hen over brødene.

Bag 12-13 min i varmluft, ved 285 grader.



Fennikel-remoulade
Jeg prøvede også at lave en hjemmerørt fennikel-remoulade, som smagte over al forventing, og gjorde hele hotdoggen lidt mere delikat.

Ingredienser:

100 gr. youghurt naturel
100 gr. mayo
3 tsk. karry
2-3 tsk. sennep
4 spsk. finthakket fennikel
4 spsk. finthakket gulerod
3 spsk. finthakket æble
2 spsk finthakket løg
4 spsk. finthakket syltede agurker (se opskrift på hjemmesyltede agurker længere nede)
Salt og peber


Svits karryen af på en varm pande et par minutter.

Bland alle ingredienser i en skål. Hvis remouladen bliver for tynd, tilsæt da lidt ekstra grøntsager. Mine spiseskeer fik i hvert fald top på! 
Smag til med salt og peber og evt. sennep, alt efter hvor kraftig du ønsker smagen skal være.




Agurksalat
Glemte helt at tage billeder af de syltede agurker, men de kan ses på hotdoggen på det øverste billede.

Ingredienser:

1 stor agurk
4 dl eddike
2 dl vand
5 spsk. sukker
2 tsk. salt
1 lauerbærblad
Friskkværnet peber
10-15 hele sorte peberkorn

Skær agurken i tynde skiver og klem dem let så vandet rinder fra. Opløs sukker i eddike og vand og tilsæt salt, laurbærblad og peber. Læg agurkerne ned i lagen og lad den trække til den skal bruges. Min. 1 time.


2 kommentarer:

  1. Tror jeg skal lave dem i aften til madklub ;-) Med en vegi-pølse til mig, er det jo næsten som at være på Northside!

    SvarSlet
  2. Uhmm... glæd dig, det smagte virkelig godt. Brødene var også super gode. Du kan jo bare lave dem i den størrelse der passer til de pølser du køber. :-)

    SvarSlet