22. apr. 2012

Kyllingekødboller med rucula, squash og tomat



Denne opskrift har jeg lavet efter Newyorkerbyheart, bare med lidt ændringer. Newyorkerbyheart laver mange lækre opskrifter, og jeg bruger ofte hendes side til at hente inspiration til aftensmaden. Så kan kun anbefale hendes blog og hendes opskrifter!
Denne opskrift med kyllingekødboller, lød umiddelbart lidt anderledes. Men den smagte vidunderligt! Alt med parmesan, citron og fløde - så er jeg altså solgt...
Kan forresten også lige tilføje at den smager lige så godt, hvis ikke endnu bedre på anden dagen! Så husk at gem rester til dagen efter :-)

Her er opskriften som jeg lavede den:

Ingredienser kødboller:

400 gr hakket kyllingekød
2 spsk. tørret timian
2 fed hakket hvidløg
2 tsk. dijonsennep
1 håndfuld rasp
1 håndfuld revet parmasanost
1 æg
salt og peber
2 spsk. citronsaft
Olie til stegning

Øvrige ingredienser:

2,5 dl. fløde
2 store tomater, skåret i tern
1/2 squash, skåret i tern
1 løg, skåret i tern
2 fed hakket hvidløg
1 håndfuld rucolasalat
2-4 spsk. citronsaft
Salt og peber

En dl. ristede pinjekerner
Parmasanost


Alle ingredienserne til kødbollerne blandes til det bliver til en glat fars. Lad farsen hvile i køleskabet i 15-20 min mens du skærer grøntsagerne til saucen og rister pinjekerner.
Tag farsen ud af køleskabet, og form til små kødboller. Sted i 7-8 min på en varm pande med olie.
Tag kødbollerne af panden.
Hæld evt. lidt mere olie på panden og sauter løgene til de er klare.
Tilsæt squash og salt og peber - lad stege i 2 min ca.
Tilsæt hvidløg og steg videre i 1 min.
Når køkkenet begynder at dufte af hvidløg, kan du tilsætte fløde. Når det simrer, tilsæt da kødbollerne og citronsaft.
Lige inden du serverer, tilsætter du tomat og rucola, og rører rundt i 1 min ca. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Server med pasta, pinjekerner og parmasan.


Inden pinjekerner og parmasan


Så er retten anrettet og klar til at spises!

2 kommentarer:

  1. Ej, tak for de pæne ord - og det ser vel nok lækkert ud. Det må jeg prøve en dag, jeg er blevet ret vild med kyllingekødboller :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja kyllingekødbollerne er et hit! Også et godt alternativ til mine joguslaviske kødboller ;-) Tak fordi du lige kiggede forbi, der blev jeg lidt stolt :-)

      Slet